Székács Zoltán

festőművész, keramikus

„A festő szándéka teljesen világos: jelek, színek és formák segítségével, régi és új mítoszok újrateremtését kísérli meg.”

Erdős Beáta

restaurátor

„ÚTON JÁRNI, láttatni a láthatatlant – a szépet a szelídet, a fényt és sötétséget, az örömet és fájdalmat…magam, mások örömére, javára tenni, lenni.”

Horváth Szilvia

textil- és ruhatervező iparművész

„Alkotás közben megszűnik a külvilág, úgy érezzük mintha ráfeküdnénk egy ringató hullámra és átadjuk magunkat a szabadság érzésének. Kurzusaim alatt ezt a fantasztikus érzést szeretném mindenkivel megosztani.”

Horváth Janisz

grafikusművész, tipográfus, kalligráfus

„Az ecsetet a kéz, a kezet a csukló, a csuklót a szív irányítja.”
– Shi Tao (1642-1707) kínai festő

Sebestyén János

képzőművész

„A művészet megismerését csak elkezdeni lehet, befejezni sohasem. Függetlenül attól, ki mikor kezdi el művészeti tanulmányait, ugyanazon az úton halad. Mindannyian tanítvány is és mester is vagyunk egy időben.”

Bárdos Csaba

filmtörténész, moderátor

„Számomra a filmklub, mint közösségi tér fontos, a filmekhez kötődő kulturális háttér, motívumrendszer és korrajz miatt.”

Erdős János

képzőművész

1938- 2023

„Nem hiszek a nagy célokban. Nem az a fontos hova akarok eljutni, mit akarnék elérni. Az út a fontos, a kis célok, a most készülő, és a következő munka.”

Dr Tari Gábor

festőművész, színkutató, egyetemi docens

„Egy dallam is az emberben rejlő titokzatos arány-preferenciák szerint járja be az érzékelhető teret, ahogy a színek is minden történés eme drámai közegét fejezik ki a vizuális művészetet is éltető fény mindig egyedi és mégis sokféle színeváltozásával.”

Olasz Attila

festőművész

“Egy kép titok a titokról, annál többet mond, minél kevesebbet mutat” -Diane Arbus-

Mor Faye Murf

képzőművész

„Pánafrikai művészként Afrika integrációja és egysége inspirálja, a gyerekek és fiatalok lelkesítése, valamint hidak építése a művészet által kontinensek és emberek között”
2018 novemberében vendégünk a Szenegálból érkezett művész