“Számomra a filmklub, mint közösségi tér fontos, a filmekhez kötődő kulturális háttér, motívumrendszer és korrajz miatt. Elengedhetetlen a film közös megnézése után a műalkotás által elindított gondolatok és érzések megvitatása, megosztása.
Nagy öröm számomra, amikor megnyílnak a nézők, és a film hatására képesek elvonatkoztatni a mindennapjaiktól, vagy másként látni sok ismert élethelyzetet. Mindig felemelő érzés számomra, ha ebben tudok segítséget, támogatást adni…”

Bárdos Csaba filmtörténész, moderátor

Az ARTfilm-Filmklub programját 2020 októbertől ideiglenesen ONLINE térbe helyeztük! Az aktuális programot megtekinteni, és regisztrálni a következő hivatkozáson keresztül lehet: https://online.modulartacademy.hu/
A 20.00 órás időpont az ARTfilm-Filmklub élő ZOOM beszélegetésre vonatkozik, az aktuális film a megadott időpont előtt és után 1-1 héttel bármikor (akár többször is) megtekinthető.

A filmklubot havonta egyszer, hétfő esténként szervezzük, sorozatunkban a hetedik művészet alkotásain keresztül mutatjuk be a többi művészeti ág jeles képviselőit. Vajon kiben nem merült még fel a gondolat, miközben egy képet, szobrot csodált, hogy vajon az milyen körülmények között jött létre, mi ihlette, inspirálta megalkotóját? Mitől vált a gondolat képpé, formává, majd anyaggá és részenként egy új műalkotássá?
A filmek nemcsak a művészek életútját kísérik végig, hanem az alkotás folyamatán keresztül közelebb visznek bennünket belső világukhoz, teljesebb képet kapva a műalkotások megszületéséről.
Mivel a helyszínt adó műhely egyben egy alkotó tér, a vetítések utáni beszélgetések inspirációt adhatnak a nézők számára és talán kedvük támad saját alkotónyelvük megtalálására is.

„AJÁNDÉK“ – 1.000,-Ft értékű kupon
A filmélményhez ajánljuk partnerünk, a DOBOSI Pincészet kiváló borait! https://www.dobosi.com/hu/
1.000,- Ft-os kuponkód aktiválható az online eseményre történő regisztrációt követően.

Korábbi ARTfilm – Filmklub programok listájához kattintson ide

Cím

Go to Top