ARTfilm - Filmklub

Főoldal/ARTfilm - Filmklub

“Számomra a filmklub, mint közösségi tér fontos, a filmekhez kötődő kulturális háttér, motívumrendszer és korrajz miatt. Elengedhetetlen a film közös megnézése után a műalkotás által elindított gondolatok és érzések megvitatása, megosztása.
Nagy öröm számomra, amikor megnyílnak a nézők, és a film hatására képesek elvonatkoztatni a mindennapjaiktól, vagy másként látni sok ismert élethelyzetet. Mindig felemelő érzés számomra, ha ebben tudok segítséget, támogatást adni…”

Bárdos Csaba filmtörténész, moderátor

2020 áprilistól – mindannyiunk egészsége védelmében – Filmklub sorozatunkat szüneteltetjük.

A járványügyi korlátozások enyhítését követően – az egészségügyi ajánlások betartásával – indítjuk újra. Tervezett program:

  • Csontváry – magyar film, 1980, 122 perc
  • Vörös utca /Scarlet Street/ amerikai, 1945, 102 perc, angol nyelven, magyar feliratokkal
  • Chihwaseon/취화선/ dél-koreai, 2002, 120 perc, koreai nyelven, magyar feliratokkal
  • Andrej Rubljov/Андрей Рублёв/ szovjet, 1966, 85 + 98 perc, orosz nyelven, magyar feliratokkal
  • Mû szerző nélkül  /Werk ohne Autor/német, 2018, 189 perc, német nyelven, magyar feliratokkal

A filmklubot havonta egyszer, hétfő esténként szervezzük, sorozatunkban a hetedik művészet alkotásain keresztül mutatjuk be a többi művészeti ág jeles képviselőit.Vajon kiben nem merült még fel a gondolat, miközben egy képet, szobrot csodált, hogy vajon az milyen körülmények között jött létre, mi ihlette, inspirálta megalkotóját? Mitől vált a gondolat képpé, formává, majd anyaggá és részenként egy új műalkotássá?
A filmek nemcsak a művészek életútját kísérik végig, hanem az alkotás folyamatán keresztül közelebb visznek bennünket belső világukhoz, teljesebb képet kapva a műalkotások megszületéséről.
Mivel a helyszínt adó műhely egyben egy alkotó tér, a vetítések utáni beszélgetések inspirációt adhatnak a nézők számára és talán kedvük támad saját alkotónyelvük megtalálására is.

 

Egy termék se felelt meg a keresésnek.