„Számomra a filmklub, mint közösségi tér fontos, a filmekhez kötődő kulturális háttér, motívumrendszer és korrajz miatt. Elengedhetetlen a film közös megnézése után a műalkotás által elindított gondolatok és érzések megvitatása, megosztása.
Nagy öröm számomra, amikor megnyílnak a nézők, és a film hatására képesek elvonatkoztatni a mindennapjaiktól, vagy másként látni sok ismert élethelyzetet. Mindig felemelő érzés számomra, ha ebben tudok segítséget, támogatást adni..”

Bárdos Csaba a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem bölcsészkarán 1996-ban szerzett egyetemi diplomát angol és amerikai irodalomból.
8 év iskolai keretek közötti tanítás után, 2000 őszétől önállóan, magántanárként tevékenykedik.

2008-ban diplomát szerzett az ELTE BTK mozgókép-és médiakultúra szakán.

Filmtörténeti és esztétikai órákat tart rendszeresen magyar illetve angol nyelven a Balassi Intézetben.

2008-tól a Magyar Filmklubszövetség elnökségi tagja.

Számos filmklub szerkesztője, házigazdája.

Bárdos Csabával a KÖKI TV által készült videó ezen a linken érhető el.

www.bardosfilmklub.webnode.hu

2018 január 15-én indítottuk el ARTfilm-Filmklub sorozatunkat Bárdos Csaba vezetésével. Havonta egy alkalmommal – többségében a hónap első hétfőjén – a művészetekhez, képzőművészethez kapcsolódó jeles filmalkotásokat vetítünk.

Az ARTfilm-Filmklub résztvevői a filmekhez kapcsolódó filmtörténeti ismeretekkel gazdagodnak, és a vetítés utáni közös beszélgetés lehetőséget nyújt filmélményük elmélyítésére, érzelmi és intellektuális feldolgozására.

Az ARTfilm-Filmklub programját ideiglenesen az ONLINE térbe helyeztük, az aktuális programot itt tekinthetik meg: https://online.modulartacademy.hu/

Korábbi vetítések programjáról itt tájékozódhatnak.