TÁJ-KÉP Műteremben

TÁJ-KÉP Műteremben

99 000 Ft

Nyári Programok
TÁJ-KÉP MŰTEREMBEN
“Rajz – illusztráció – festészet”

2018. augusztus 6 – 12.

VALÓSÍTSA MEG RÉGI VÁGYÁT! MERÜLJÖN EL A KÉPZŐMŰVÉSZET VILÁGÁBAN!
7 nap örömteli alkotás – aktív kikapcsolódás – igényes környezetben

30 000 Ft előleg fizetésével foglalható a program
Kategória:

Leírás

TÁJ-KÉP

műteremben

„Rajz – illusztráció – festészet”

2018. augusztus 6 – 12.

Helyszín: Patyolat//PRÓBAüzem (1082. Budapest, Baross u. 85.)

VALÓSÍTSA MEG RÉGI VÁGYÁT! MERÜLJÖN EL A KÉPZŐMŰVÉSZET VILÁGÁBAN!

7 nap örömteli alkotás – aktív kikapcsolódás – igényes környezetben

Végig vezetjük Önt az alkotás folyamatán!

Örömteli alkotásra és aktív kikapcsolódásra vágyó, a festészet és a kortárs képzőművészet iránt őszintén érdeklődő jelentkezőket várunk.

A téma, táblakép alkotása a táj témán keresztül. Nem hagyományos táj festészete a feladat, hanem vázlatok, kísérletek segítségével önálló kompozíciók létrehozása. Sok egyéni technikával ismertetjük meg a résztvevőket, amelyeket a művész tanárok hosszú évek alatt kísérleteztek ki és sajátítottak el önálló alkotótvékenységük során. Az intenzív nyári kurzusunk résztvevői több képet alkothatnak különféle hordozó anyagra, falemezre, vászonra – grafikai és festészeti technikák alkalmazásával.

Erdős János és Tóth Pitya István képzőművészek különböző művészi eszközei, látásmódja, egyéni támogatása által megismerheti a speciális technikák műhelytitkait, inspirálódhat. Konkrét módszerekkel, eszközökkel fejlesztheti technikai tudását, miközben felszabadíthatja kreatív energiáit.

A nyári intenzív kurzus zárásakor a résztvevők alkotásaiból kiállítást szervezünk, melyre vendégeiket, családtagokat és barátokat is örömmel várunk!

Mit várhat a 7 nap programjától?

 • a folyamatos művészeti tevékenységen keresztül megtapasztalja a FLOW élményét
 • az első egy-két nap műhelymunkái után szabadon választhat, mely képzőművész speciális technikáját kívánja mélyebben megismerni, gyakorolni és nagyobb képbe önteni
 • a technikai tudása gazdagodik, kezdőként is sikerélménye, büszkén hazavihető alkotása lesz
 • az alkotás folyamatában eszközöket, inspirációt kap
 • közelebb kerül a művészi látásmódhoz, gondolkodáshoz, értékrendhez

Célunk, hogy minden résztvevőnk számára igazi inspirációt és konkrét módszereket adjunk a további önálló alkotási tevékenységéhez: folyamatos odafigyeléssel, tanítással, korrektúrával, egyéni képességekhez alkalmazkodó támogatással; apró, de fontos szakmai trükkök bemutatásával támogatjuk a kiscsoportos kurzus résztvevőit.

Előképzettség nem szükséges — amatőr művészeket és teljesen kezdő résztvevőket egyaránt várunk!

Helyszín: Patyolat//PRÓBAüzem (1082. Budapest Baross u. 85.)

Kulturális központ és kiállítótér.

A közel 800nm kulturális befogadótér a műterem és kiállítótér mellett színházteremmel is rendelkezik. Idén márciusban itt rendeztük nagyszabású kiállításunkat, ahol közel 100 festményt, grafikát, illusztrációt és textilképet mutattunk be, művész oktatóink és hallgatóink alkotásaiból. Az alkotni vágyókat igazi műterem hangulattal várjuk a Patyolatban!

Mesterek

Erdős János művészetének egyik fő jellemzője, hogy a táj motívumait szinte grafikai jelekké alakítja. A táj szerkezetének és leglényegibb összetevőinek ábrázolásával filozofikus tömörségű, önálló képi üzenettel bíró, több évtizedes, következetes alkotómunkával létrehozott világot teremt. „A kevesebb – több” puritán szemlélete tetten érhető műveinek anyag és színhasználatában is. Jellemzően tussal készült képei, a fekete és a fehér között fellelhető milliónyi árnyalatot vonultatják fel, kevés, de lényeges szerepet betöltő, kiegészítő színekkel kombinálva.

Tóth Pitya István képein is nagy jelentőséggel jelenik meg a táj és a növényzet, bokrok és fák. Jól látszik a műveken, hogy hogyan változik át a táj a képek tartalmi üzenetét hordozva. Itt is „fantázia” tájakat ábrázol a művész, de szinte emberi tulajdonságokkal ruházza fel az aprólékos műgonddal megrajzolt sziklákat, fákat, és más növényeket. A tartalmi szemlélet (mely gyakran a művész keserédes humorát is tükrözi) megismerése mellett betekintést nyerhetünk a művész speciális alapozási és rajzolási technikájába is.

Hogyan gyűjtünk motívumokat a tájban és az adott falu épített környezetében? Hogyan dolgozzuk fel a gyűjtött anyagot, majd hogyan haladunk a vázlat készítés egyre finomodó fázisaiban, egy kiérlelt kompozíció felé? Milyen rejtett erővonalak működnek egy képsíkon belül? Milyen szín harmóniákat használunk a táj belső lényegének kifejezéséhez? Mit jelent a körvonalak harmonizálása? A 7 nap alatt ezekre a kérdésekre is válaszokat kaphatunk.

Célunk, hogy minden résztvevőnk számára igazi inspiráci és konkrét módszereket adjunk a további önálló alkotási tevékenységéhez.

Erdős János
képzőművész

Tóth Pitya István
képzőművész

Árak

Részvételi díj: 99 000 Ft

Az intenzív kurzust minimum 12, maximum 16 fő részvételével szervezzük.

A szabad helyektől függően lehetőség van rövidebb időtartamra csatlakozni, ebben az esetben 18000Ft/nap/fő a részvételi díj.

A részvételi díj tartalmazza az oktatók tiszteletdíját, a szervezés költségeit, 27%-os forgalmi adót és az alkotó munkához szükséges alap eszközöket, anyagokat:

 • vázlatpapírok, művészi papírok
 • ceruzák, radírok
 • művész ceruzák
 • kínai és egyéb ecsetek (korlátozottan)
 • akril, akvarell művészi festékek és egyéb pácok, kínai tus (korlátozottan)
 • alapozáshoz festékek, eszközök
 • rajztáblák, egyéb kiegészítő eszközök (ragasztószalag, vonalzó, hegyező, stb.)

A részvételi díj NEM tartalmazza a falemez és vászon alapokat, ezeket a helyszínen, egyéni felhasználás szerint lehet kedvezményesen megvásárolni. 3-4db falemez és 1-2 db vászon ára 3-6000 Ft. Emellett lehetőség lesz nagyobb eszköz és anyagfelhasználási igény esetén további alapanyag vásárlására.

Az étkezést, ebédet a csoporttal egyeztetett módon szervezzük, ételrendeléssel vagy egyénileg is intézhető. Önköltségi áron kávé, tea, ásványvíz és aprósütemény, gyümölcs rendelkezésre áll.

Fizetés módja és ütemezése

 • Jelentkezéskor 30 000 Ft foglalás díj fizetendő, mely a részvételi díj része – banki átutalással
 • A jelentkezést a foglalási díj beérkezése után véglegesítjük.
 • A részvételi díj fennmaradó része (69 000Ft vagy egyénileg számított összeg) 2018. Augusztus 2-ig átutalással vagy augusztus 6-án, a helyszínen készpénzben fizetendő
 • Utalási adatok: Krecons Kft; számlavezető bank: Oberbank; bankszámlaszám: 18400010 – 03550262 – 40100013

Cím

Go to Top