2024.01.27-2024.03.23 – Olajfestészet – régi korok festőtechnikái – délelőtti kurzus

2024.01.27-2024.03.23 – Olajfestészet – régi korok festőtechnikái – délelőtti kurzus

128 000 Ft

Elfogyott

Oktató Erdős Beáta restaurátor
Kurzus időtartama Összesen 6 alkalom, szombatonként 10.00-13.15

2024 január 27-február 3–február 10– szombaton, hetente ÉS 2024 február 24-március 9-március 23 szombaton, kéthetente

Előképzettség Nem szükséges
Részvételi díj 128 000 Ft
Hallgatói kedvezménnyel 118 000 Ft

 

Elfogyott

Leírás

Miről szól a kurzus, kiknek ajánljuk?

Az „Évezredes festőtechnikák – Festészeti tanulmányok korabeli mestermásolatok alapján”  – olajfestészeti modul kurzusa. A németalföldi és a flamand tempera és olajfestészeti technikáiba nyerünk betekintést, egy szabadon választott Jan van Eyck, Rembrandt vagy Rubens alkotás másolásán keresztül.  A kurzus 6 alkalmas, a meghirdetett időpont szerint szervezzük – hétvégén, szombati napokon. Kérjük nézd meg a pontos időbeosztást!

A résztvevők egy mesterművel ékesíthetik majd gyűjteményüket otthonukban,  korabeli festőmester másolatát megfestve, az alapozástól felépítve a kész alkotásig.
Ajánljuk mindazoknak akik szeretnének a „kulisszák mögé látni” betekintést kapni a festőművészet történelmi fejlődésének gyakorlati, kézzel fogható felfedezésébe. Előképzettség nem szükséges!

Részletes tematika

Célunk valamennyi résztvevőnk személyes képességeinek, kreativitásának, egyéni látásmódjának kibontakoztatása. Oktatóink rugalmasan figyelembe veszik az egyéni és csoportos igényeket, és ahhoz alkalmazkodva módosíthatják a tematikát. Az alábbi táblázat napi bontásban tartalmazza a témákat, tevékenységeket.

Alkalom Téma Tevékenység
1. Előkészületek
Anyagok és eszközök
 • Prezentáció – festő korszak bemutatása
 • alapanyag ismeretek
 • vászon és falemez alapozása, előkészítése
 • Előrajzolások, kompozíció
 •  előkép megfestése
 • monochrome képalkotás
 • fény-árnyék tónus hatások
2- 3. „Grisaille” avagy a holt szín festőréteg
 • Sfumato technika
 • Önálló munkafolyamat, állandó szakmai támogatással
 • Bázis kép megfestése, monochrome
4- 5. Lazúr rétegek festése
 • színes lazúrrétegek több applikációval,
 • szín-tónus korrekció
 • korabeli színpaletta ismertetése
6. Finissage
 • Impasto
 • csúcsfények

A kurzusok időbeosztását honlapunkon tekintheti meg, az időpontváltozás jogát fenntartjuk, az esetleges változásokról, órapótlásról hallgatóinkat haladéktalanul értesítjük.

Milyen szintű kurzus, milyen tapasztalat szükséges a kurzus elvégzéséhez?

A részvételhez nem szükséges előképzettség. Minden résztvevőt egyéni felkészültségének, tudásának figyelembe vételével irányítjuk a saját célja felé.

Milyen témák, ismeretek felfedezésére hívunk?

A kurzus során megismerkedünk a flamand és a németalföldi festészeti technikákkal: a lazúros festőtechnikával Jan van Eyck palettája nyomán. Ez az időszak az „átmenet kora”: temperából az olajfestészetre. A flamand kép másolata mellett betekintünk a Rubensi festőtechnikába, majd Rembrandt impasto festőtechnikáját ismerhetjük meg.

Az adott kor neves alkotóinak festményeiből választott művet MÁSOLNI fogjuk. A kurzust egy rövid kortörténeti áttekintéssel, vetítéssel kezdjük. A kurzus középpontjában most nem az önálló, egyéni képalkotás a cél, hanem – az örömteli alkotás közben – a másolt festményen keresztül inspirációt kapjunk a festészetben használt anyagok és technikák végtelen lehetőségéből. A kézzel fogható sikerélmény persze most sem marad el, egy db klasszikus műalkotásokról készült festményt vihetünk majd haza, vászon alapon.

A kurzussal párhuzamosan, „házi feladatként”, otthon, önálló munka keretében választható egy másik festmény másolása is, ahol a kurzuson megismert technikát otthon gyakorolhatjuk. Ehhez alapozott falemez alapot biztosítunk a kurzus díjában.

Oktató

Művész családba született, édesapja Erdős János képzőművész (1938-2023).

Művészeti tanulmányait Párizsban és Hollandiában végezte 1989 – 2011 között, a párizsi Sorbonne Egyetem festményrestauráló szakán végezte tanulmányait. 16 éves kinttartózkodása alatt számos galériával, múzeummal dolgozott együtt. (Musée du Louvre, Fondation Wildenstein, Petit Palais, Chateaux de Loires…)

A  különféle archaikus művészeti festő-technikákat több éven át a J.Hermil párizsi festőiskolájában tanulta és oktatja azóta is.
A Fondation de France különdíját megnyerte 1994-ben. Egyéni kiállitásai többek között Versailles-ban ( 1993- GalerieGeode ), Párizsban (1995.- Centre d’Animation 17-éme ) és Franciaország számos városában kerültek megrendezésre. 2005 óta festőterápiával is ( tanulmányok: Hollandia- Fondation Emerald) foglalkozik.

Milyen támogatást nyújtunk a kurzus során?

A kiscsoport (7-12 fő) keretein belül egyéni támogatást nyújtunk a technikai ismeretek, műhely titkok elsajátításához. Az önálló alkotó munka során oktatónk személyre szabottan ad korrekciót, tanácsokat.

Milyen további lehetőségeket ajánlunk?

A későbbiekben tervezzük haladó kurzus indítását, az elsajátított archaikus festőtechnikák továbbfejlesztésére, saját képi világunk egyéni megjelenítésére.

Hasonló vagy más témakörre épített kurzusainkról tájékozódj honlapunkon! Konkrét, személyes céljaid megvalósításához konzultálj az oktatóval vagy az Academy vezetőjével.

További információk

Előképzettség

Előképzettség nem szükséges

Kurzus időtartama

2024 január 27-február 3-február 10 szombaton, hetente egy alkalom ÉS, 2024 február 24-március 9-március 23 kéthetente egy alkalom:
összesen hat alkalom, szombatonként, 10.00-13.15

Részvételi díj, kedvezmények

• Teljes részvétel díj: 128 000 Ft
• Hallgatói kedvezményes részvételi díj: 118 000 Ft

A fizetés ütemezése

Két részletben kérjük a részvételi díj megfizetését:
• 30 000 Ft foglalási díj – jelentkezéskor esedékes, a foglalási díj beérkezési sorrendjében történik a helyfoglalás
• 98 000 Ft vagy a kedvezménnyel csökkentett fennmaradó összeg – a minimum létszám jelentkezését követően, legkorábban a kurzus kezdete előtt egy héttel átutalással kérjük befizetni. Ennek esedékességéről e-mailen küldünk értesítést.
A kurzusok kizárólag kiscsoportban, 7-12 fővel kerülnek megszervezésre. A minimális létszám jelentkezését követően esedékes a teljes részvételi díj befizetése. Amennyiben a kurzus nem indul el, úgy kérésére a befizetett foglalási díjat visszafizetjük, vagy másik kurzusra való jelentkezéshez használhatod fel.

Mit tartalmaz az ár?

• Magas színvonalú oktatás tapasztalt, kvalitásos művész vezetésével
• Kizárólag kiscsoportban történik az oktatás (minimum 7, maximum 12 fő).
• Minden alapanyagot és eszközt biztosítunk: falemez és vászon alapok, művész festékek, minőségi ecsetek. A kurzuson készített alkotások a résztvevők tulajdona lesz.
• Oktatási anyagok, segédletek
• Kényelmes infrastruktúra: Igény szerint kötényt, könyök védőt biztosítunk. A résztvevőknek a frissítők, kávé, tea, ásványvíz fogyasztása korlátlan

Bővebb információ

Bővebb információért bátran keress bennünket! Oktatóinkkal való személyes találkozáshoz, konzultációhoz, kérjük, egyeztess velünk időpontot elérhetőségeinken!
Tel.: +36 70 512 4025
+36 70 432 6481
E-mail: info@modulartacademy.hu

Tanfolyam helyszíne

Modul Art Academy – 1112 Budapest, Cirmos u. 8. tetőtér

Cím

Go to Top