2021.03.29. 20:00 – Vincent és Theo

2021.03.29. 20:00 – Vincent és Theo

2 000 Ft

Vincent és Theo (Vincent & Theo) életrajzi, angol-holland-francia-olasz-német, 1990, 141 perc, angol nyelven, magyar feliratokkal

Rendező: Robert Altman

Részvételi díj: 2 000 Ft

ARTfilm rendezvényünk helyszíne • Modul Art Academy ONLINE

ARTfilm rendezvényünk ONLINE térbe költözött – kérjük ITT regisztráljon

Leírás

Robert Altman: Vincent és Theo (Vincent & Theo) életrajzi, angol-holland-francia-olasz-német, 1990, 141 perc, angol nyelven, magyar feliratokkal

A Van Gogh testvérpár hányattatott életét mutatja be Robert Altman nagyszabású, a kort hitelesen visszaadó, részleteiben elmélyült filmje.
Vincent és Theo magukkal és a világgal kapcsolatos örök kételyeit más-más úton próbálják feloldani. Theo a polgárság külsőségeit magára öltve, de a művészlét szüntelen vágyával a szívében keresi férfiúi és testvéri kötelékeit. Vincent a művész hanyagságával, de a „polgári” elismerést vágyva küzd meg maga ellen.
A szerelmi, anyagi és művészi válság szüntelen körforgásában az öncsonkítás, az őrültség és a megalkuvás különböző formáit élik át külön és mégis együtt.
Vincentnek legalább annyira nehezére esik alkotni, mint Theonak az, hogy „csak” a testvére lehet az alkotónak.
A természet gyönyörűségét magukban foglaló napraforgók Vincent képein végtelen életet nyertek és adtak teremtőjének, Theo csak beteríthette velük bátyja holttestét. (Port.hu)

Rendező: Robert Altman

Szereplők: Tim Roth, Paul Rhys

ELŐZETES

ARTfilm rendezvényünk helyszíne • Modul Art Academy ONLINE 

Go to Top