2018.11.26. 19:00 – Tegnap

2018.11.26. 19:00 – Tegnap

1 500 Ft

magyar-német, 118 perc, 2018

Részvételi díj: 1 500 Ft

ARTfilm rendezvényünk helyszíne • Patyolat//PRÓBAüzem, 1082. Budapest, Baross u. 85.

Eseményünk a filmet forgalmazó MITTE Communications és a Modul Art Academy közös szervezésével jön létre.

Leírás

magyar-német, 118 perc, 2018

Kenyeres Bálint – Tegnap

Victor Ganz, az 50-es éveiben járó sikeres svájci üzletember egy nap nyugtalanító híreket kap cégének észak-afrikai építkezéséről, így azonnal a helyszínre siet, hogy kezébe vegye az irányítást. Odaérve azonban szembesül régen eltetemetett emlékeivel: egy 20 évvel ezelőtti szerelem történetével és megkezdődik a kétségbeesett nyomozás a titokzatos lány után. Múlt és jelen szép lassan összemosódik, Ganz pedig egyre mélyebbre süllyed saját, belső útvesztőjében.

A film főszereplője a román Vlad Ivanov, akit leginkább a Cannes-ban Arany Pálmát nyert 4 hónap, 3 hét, 2 nap című filmből, vagy legutóbb a Toni Erdmann-ból ismerhet a közönség.

Főbb szerepekben Jacques Weber, Féodor Atkine, Djemel Barek, Jo Prestia, a holland színésznő Johanna Ter Steege, és a Timbuktuból ismert Toulou Kiki láthatók.

A filmet Fillenz Ádám fényképezte, producere Taschler Andrea. A Filmalap támogatásával készült Tegnap a magyar Mirage Film, a francia Films de l’Aprés-Midi, a holland Rotterdam Films, a német One Two Films, a svéd Chimney Pot és a Film i Väst, és a marokkói La Prod koprodukciója.

A film szeptember 6-án debütált a magyarországi mozikban.

Eseményünk a filmet forgalmazó MITTE Communications és a Modul Art Academy közös szervezésével jön létre.

English:

The central character, 50-year-old Victor Ganz owns a thriving building and civil engineering company that operates worldwide. Some very costly problems on a building site in North Africa mean he has to go there (he hates traveling), to a country where he is confronted with memories of his youth, which have been carefully buried in the depths of his mind. Meetings in ministries, disinformation, the reappearance of a past love who had mysteriously disappeared, an investigation in the local underground to find her: Victor Ganz slowly plunges into a labyrinthine world where present and past intertwine.

ARTfilm rendezvényünk helyszíne

Patyolat//PRÓBAüzem, 1082. Budapest, Baross u. 85.

Cím

Go to Top