2022.04.04. 18.00 – John Badham: Inkognitó

2022.04.04. 18.00 – John Badham: Inkognitó

2 000 Ft

Inkognitó – 1997, amerikai film, 107 perc

Rendező: John Badham

Részvételi díj: 2 000 Ft

ARTfilm rendezvényünkre regisztráció • Modul Art Academy ONLINE

 

 

Leírás

John Badham: Inkognitó

1997, amerikai film, 107 perc
Harry Donovan képhamisító, aki közepes árfekvésű festményeket hamisít, amíg elő nem tör a lelkiismerete. Ki akar lépni a szakmából és saját kiállítást szeretne.

Egyidőben tudja meg, hogy nem lehet saját kiállítása és kap egy hatalmas összegű megbízást. Elvállalja, hogy hamisít egy Rembrandt képet.

Európába utazik és hatalmas elánnal készül a festőt próbáló munkára, amikor belebotlik egy csinos lányba – vagy inkább a lány botlik Harry-be…

Az Incognito egyrészt érzelmi feszültségre alapuló film noir – lásd Detour –  ahol a békés kisember főhőst felbosszantják (a csúnya kapzsi gonoszok) és ő önmagából teljesen kivetkőzve, elszabadult bikaként tombol, majd természetesen bajba kerül a számára idegen terepen, másrészt a menekülős thriller-vígjáték (vonzó férfi menekül csábos nővel) keveréke. Előbbi tragédia, utóbbi vígjáték, sokszor egyenesen bohózat. Ez utóbbit (is) a szokásos nagy, „kitenyésztett” sztárok helyett itt hús-vér hétköznapi embernek látszó színészekkel látjuk (akik persze az érzelmi noirba illenek), ami kibillenti a filmet az egyensúlyából… Emiatt a keveredés miatt nem volt gazdasági siker a film – és pont emiatt érdemes a csemegéket kedvelő nézőknek.
Főszerepben:
Jason Patric – Harry Donovan
Irène Jacob – Marieke Van Den Broeck
Rod Steiger – Milton A. Donovan
Thomas Lockyer – Alastair Davies
Simon Chandler – Iain Ill

A film otthon, online is megnézhető regisztrációt követően • Modul Art Academy ONLINE 

Go to Top