NYÁRI KÉPZŐMŰVÉSZETI ALKOTÓTÁBOR 2019

NYÁRI KÉPZŐMŰVÉSZETI ALKOTÓTÁBOR 2019

128 000 Ft

Elfogyott

VALÓSÍTSA MEG RÉGI VÁGYÁT! MERÜLJÖN EL A KÉPZŐMŰVÉSZET VILÁGÁBAN!
7 nap örömteli alkotás – aktív kikapcsolódás – igényes környezetben
EGY TÁJ – TÖBB NÉZŐPONT
Rajz – illusztráció – festészet

Oktatók:                         Horváth Janisz – Tóth Pitya István

Időpont :                        2019 július 28 – augusztus 4.

Részvételi díj:               128 000 Ft

Elfogyott

Leírás

NYÁRI KÉPZŐMŰVÉSZETI ALKOTÓTÁBOR 2019

2019 nyarárán szervezett alkotótábor részletes programja és fotóalbuma

EGY TÁJ – TÖBB NÉZŐPONT

rajz – illusztráció – festészet

2019 július 28 – augusztus 4.

Helyszín: VILLABOGArT Festetics-Inkey Kastélypark (Alsóbogát, Somogy megye)

VALÓSÍTSA MEG RÉGI VÁGYÁT! MERÜLJÖN EL A KÉPZŐMŰVÉSZET VILÁGÁBAN!

7 nap örömteli alkotás – aktív kikapcsolódás – igényes környezetben

Végig vezetjük Önt az alkotás folyamatán!

Örömteli alkotásra és aktív kikapcsolódásra vágyó, a festészet és a kortárs képzőművészet iránt őszintén érdeklődő jelentkezőket várunk.
A téma a tájképfestészet: Horváth Janisz grafikusművész, kalligráfus és Tóth Pitya István képzőművész különböző művészi eszközei, látásmódja, egyéni támogatása által. Megismerheti a speciális technikák műhelytitkait, inspirálódhat, konkrét módszerekkel, eszközökkel fejlesztheti technikai tudását, miközben felszabadíthatja kreatív energiáit.

A 2018-2019 év hallgatói és a nyári alkotótábor résztvevőinek alkotásaiból kiállítást szerveztünk 2019 szeptember 5-25 között
a Patyolat//PRÓBAüzem kiállítóterében (1082 Budapest, Baross u. 85.). A kiállítás képanyaga itt megtekinthető: ONLINE KATALÓGUS 

Mit várhat a 7 nap programjától?

 • a folyamatos művészeti tevékenységen keresztül megtapasztalja a FLOW élményét
 • az első egy-két nap műhelymunkái után szabadon választhat, mely képzőművész speciális technikáját kívánja mélyebben megismerni, gyakorolni és nagyobb képbe önteni
 • a technikai tudása gazdagodik, kezdőként is sikerélménye, büszkén hazavihető alkotása lesz
 • az alkotás folyamatában eszközöket, inspirációt kap
 • közelebb kerül a művészi látásmódhoz, gondolkodáshoz, értékrendhez
 • színes programokban vehet részt: kirándulás, fürdőzés, sport tevékenységek közül is kedvére választhat

Hogyan gyűjtünk motívumokat a tájban és annak épített környezetében? Hogyan dolgozzuk fel a gyűjtött anyagot, majd hogyan haladunk a vázlat készítés egyre finomodó fázisaiban, egy kiérlelt kompozíció felé?  A 7 nap alatt ezekre a kérdésekre is válaszokat kaphatunk.

A művész tanárok – Horváth Janisz és Tóth Pitya István – segíti a résztvevőket abban, hogy megismerkedhessenek a tájképfestészet alapjaival. Egy táj – több nézőpont. A művészek, számos elemében egymással összefüggő, de saját művészi tapasztalataik okán mégis eltérő szempontok alapján mutatja be egy adott táj művészi megfogalmazásának műhelytitkait.

Célunk, hogy minden résztvevőnk számára igazi inspirációt és konkrét módszereket adjunk a további önálló alkotási tevékenységéhez.

Előképzettség nem szükséges — amatőr művészeket és teljesen kezdő résztvevőket egyaránt várunk!

A hagyományosabb grafikai, festészeti technikák mellett a kínai tájképfestészet alapjait is megismerhették az ázsiai kultúra iránt érdeklődők. Esténként Horváth Janisz előadásait hallgattuk-néztük a kínai vizuális kultúra és festészet témakörökben.

Helyszínünk: VILLABOGART Festetics-Inkey Kastélypark (Alsóbogát, Somogy megye)

Az alkotótábor helyszíne az 1730-as években készült, jelenleg felújítás alatt álló, de még így is lenyűgöző Festetics-Inkey kastélyt körülvevő 13 hektáros, gyönyörűen ápolt kastélypark és a hozzá tartozó felújított melléképületek, melyben a régi kor szelleme remekül ötvöződik a mai igényeket kiszolgáló  technikával és vintage stílusú berendezéssel.

A park területén teniszpálya található, a közeli tóban fürdőzni lehet és kerékpárok, illetve segway-ek is rendelkezésünkre állnak. A hatalmas, ősfás parkban nagyobb sétákra van lehetőség.

MAGTÁR – az alkotótér: A közel nyolc méter belmagasságú, 200nm alapterületű épület egyszerre ötvözi a műemléki építészetet és a high-tech megoldásokat, mint például a napelemekkel szerelt üvegtető, amely Magyarországon egyedülállóként, Alsóbogáton található. A műhelymunkát ebben a közös térben szervezzük.

SZÁLLÁS: A magtártól 200m-re található két felújított vendégházban és a közelben elhelyezkedő – szintén felújított falusi és tóparti házakban – különböző árfekvésben – lehet szállást foglalni. A vendégházakban a szobák kétágyasak (francia ágy vagy különálló ágyak), fürdőszobával, illetve a falusi és tóparti házak két szobában 3-4 fő számára foglalhatók.

Teljes ellátással, ízletes vidéki, házias ételekkel várjuk.

Mesterek

Horváth Janisz az európai és a kínai kalligráfia hazai mestere. Támogató személyisége, széles műveltsége és kiváló előadói stílusa által kurzusai inspiráció és kulturális élmény minden művészetek, kultúra iránt érdeklődő számára. Az ázsiai, ezen belül kiemelten a kínai művészet és kultúra a szenvedélye. Tanulmányait a Kínai Szépművészeti Egyetemen kiváló minősítéssel végezte el.

„Az egyetemes vizuális kultúra sajátos ábrázolásmódja a kínai tájképfestészet. A tussal, hegyes ecsettel rizspapírra megfestett légies kép látszólag egyszerű, de mégis bonyolultan összetett technikai megoldásait ismerhetjük most meg. Például a szürke hegyek folttónusait széles mozdulatokkal úsztatva, a kéregszerű sziklák barázdáit pedig az oldalára döntött kecskeszőrű ecsettel „karcosan” kell megfesteni. A lombosfa ágainak könnyed íveit, a fenyőfa tűskéit pedig a mókus- vagy nyúlszőrecset követi a legpontosabban.

Mind erről részletesen tanulhatunk a nyári táborban, ahol a gyakorlati foglalkozásokon elsajátíthatjuk a könnyed csuklómozdulatokra épített, függőlegesen tartott keleti ecsetvezetést, a kevés színt használó ábrázolásmódot. Emellett megismerhetjük a sajátos kínai vonalesztétika szabályait, az üresség–telítettség alkalmazását, a hegy–víz (shanshui) egyedi értelmezését is.”

Tóth Pitya István képein is nagy jelentőséggel jelenik meg a táj és a növényzet, bokrok és fák. Jól látszik a műveken, hogy hogyan változik át a táj a képek tartalmi üzenetét hordozva. Itt is „fantázia” tájakat ábrázol a művész, de szinte emberi tulajdonságokkal ruházza fel az aprólékos műgonddal megrajzolt sziklákat, fákat, és más növényeket. A tartalmi szemlélet (mely gyakran a művész keserédes humorát is tükrözi) megismerése mellett betekintést nyerhetünk a művész speciális alapozási és rajzolási technikájába is.

Hogyan gyűjtünk motívumokat a tájban és az adott falu épített környezetében? Hogyan dolgozzuk fel a gyűjtött anyagot, majd hogyan haladunk a vázlat készítés egyre finomodó fázisaiban, egy kiérlelt kompozíció felé? Milyen rejtett erővonalak működnek egy képsíkon belül? Milyen szín harmóniákat használunk a táj belső lényegének kifejezéséhez? Mit jelent a körvonalak harmonizálása? A 7 nap alatt ezekre a kérdésekre is válaszokat kaphatunk.

Célunk, hogy minden résztvevőnk számára igazi inspiráci és konkrét módszereket adjunk a további önálló alkotási tevékenységéhez.

Horváth Janisz
grafikusművész, tipográfus, kalligráfus

Tóth Pitya István
képzőművész

Árak

(8 nap, 7 éjszaka)

Részvételi díj: 128.000Ft

Szállás (nem kötelező): 5.000 Ft -tól 9.900Ft-ig/fő/éjszaka (35.000-69.300 Ft) – elhelyezés 2 ágyas (vagy franciaágyas) szobákban. Egyágyas felár 50%
Étkezés (teljes ellátás): 5.000 Ft/nap (35 000 Ft)

A részvételi díj tartalmazza az oktatók tiszteletdíját, a szervezés költségeit, 27%-os forgalmi adót az alkotó munkához szükséges alap eszközöket, anyagokat:

 • vázlatpapírok, akvarell művészi papírok, 3 db különböző méretű falemez
 • ceruzák, radírok
 • művész ceruzák
 • kínai és egyéb ecsetek (korlátozottan)
 • akril, akvarell művészi festékek és egyéb pácok, kínai tus (korlátozottan)
 • alapozáshoz festékek, eszközök
 • rajztáblák, egyéb kiegészítő eszközök (ragasztószalag, vonalzó, hegyező, stb.)

A helyszínen lehetőség lesz nagyobb eszköz és anyagfelhasználási igény esetén további alapanyag vásárlására, kedvezményes áron. (festékek, ecsetek, falemezek, feszített vásznak – az ajándékkártya itt is felhasználható)

A résztvevőink részletes tájékoztatást kapnak milyen egyéni „felszerelést” érdemes magukkal hozni.

Teljes ellátással, szállással a részvételi díj összesen: 198.000Ft és 232.300Ft között 

Fizetés módja és ütemezése

 • Jelentkezéskor 30 000 Ft foglalás díj fizetendő, mely a részvételi díj része – banki átutalással
 • Fennmaradó rész (98 000Ft) 2019 július 15-ig átutalással
  Utalási adatok: TAR-ART Kft; számlavezető bank: Oberbank; bankszámlaszám: 18400010 – 10000503-11025433
 • A szállás és étkezés díja a VILLABOGArT részére fizetendő közvetlenül az alábbi ütemezéssel:
  • szállás: 50% 2019 július 1-ig , a második 50% július 15-ig átutalással vagy SZÉP kártyával
  • étkezés: 2019 július 15-ig átutalással vagy SZÉP kártyával
 • SZÉP KÁRTYA elfogadására lehetőség van mind a szállás, mind az étkezés esetén! Ennek technikai bonyolításáról külön tájékoztatjuk a résztvevőket.

Érdekelhetnek még…

Cím

Go to Top