2023.05.21. – Varázskert 2.0- Textildíszítési technikák

2023.05.21. – Varázskert 2.0- Textildíszítési technikák

38 000 Ft

Elfogyott

Oktató Horváth Szilvia textil- és ruhatervező iparművész
Kurzus időtartama 10.00-18.00 /egy óra ebédszünettel/
Előképzettség nem szükséges
Részvételi díj 38 000 Ft
Hallgatói kedvezménnyel 34 000 Ft

Elfogyott

Leírás

Miről szól a kurzus, kiknek ajánljuk?

A Varázskert 1.0 kurzus második része!

Korábbi Varázskert kurzus résztvevői annyira imádták az egész napot, hogy kérték a Varázskert 2.0 meghirdetését! És mi miért mondanánk nemet?

Haute Couture gyönyörű ruháinak kedvenc motívumát a varázslatos és légies virágokat mi sem hagyhatjuk ki a textildíszítés témából. A kurzuson megismerkedhet a finom textilek karakterével, díszítési lehetőségeikkel, formázhatóságukkal, a szirmok rétegezése által kialakulnak a térbeli virágok, az álom-kertek életre kelnek.

A kurzus folyamán a résztvevők saját készítésű, művészi szintű textil díszítéseket alkothatnak, amelyekkel saját ruhatáruk darabjait is átváltoztathatják egyedi és luxus ruhadarabokká. Ajánljuk a kurzust a textilművészet és a divat szerelmeseinek, kezdők és további inspirációt kereső, a textil világában gyakorlottak számára.

Részletes tematika

Célunk valamennyi résztvevőnk személyes képességeinek, kreativitásának, egyéni látásmódjának kibontakoztatása. Oktatóink rugalmasan figyelembe veszik az egyéni és csoportos igényeket, és ahhoz alkalmazkodva módosíthatják a tematikát. Az alábbi táblázat tartalmazza a témákat, tevékenységeket.

Nap Téma Tevékenység
délelőtt

10.00-13.00

Varázs-kert
Selymekkel, muszlinokkal, organzákkal, csipkékkel alakítunk formákat, applikálunk, meghímezzük őket, gyöngyözünk és tűnemezelünk is.

A saját motívum tervezése és kivitelezése

13.00-14.00 Ebéd szünet
délután

14.00-18.00

Varázs-kert Saját motívumok elkészítése

A kurzusok időpontváltozásának jogát fenntartjuk, az esetleges változásokról, órapótlásról hallgatóinkat haladéktalanul értesítjük.

Milyen szintű kurzus, milyen tapasztalat szükséges a kurzus elvégzéséhez?

Azoknak ajánljuk textil művészeti kurzusunkat, akik vonzódnak a csodálatos anyagokhoz, a mintákhoz, a színekhez, akik szeretnek kézzel alkotni és akik szeretnének felfedezni új művészeti területeket. Előzetes tapasztalat nem szükséges, tűnemez kurzus elvégzése előnyt jelent.

Milyen témák, ismeretek felfedezésére hívunk?

A textil díszítési technikák kurzusa a vékony, finom, áttetsző anyagokhoz nyúl. Selymekkel, muszlinokkal, organzákkal, csipkékkel alakítunk formákat, applikálunk, meghímezzük őket, gyöngyözünk és tűnemezelünk is. A kurzusok alatt a résztvevők kreatív ötleteket, gyakorlatot és tapasztalatot szereznek, miközben bővítik anyag és eszközismereteiket. Minden hétvégi modul alatt egy-egy saját készítésű használati tárgyat hoznak létre.

Tehát folytatódik a kaland a gyönyörű textilek, színek, virágok birodalmában új technikákkal, formákkal, anyagokkal, gyöngyökkel, flitterekkel.

Aki nem vett részt a Varázskert első részén, az is nyugodtan jelentkezhet, hiszen nincs sorrend a kurzusok között, csak a textilek iránti szenvedélyét és kézügyességét kell hoznia. Az első részt egy másik alkalommal elvégezheti.

A két kurzuson megismerkedhet az Haute Couture ruháinak kedvenc motívumával, a finom textilek karakterével, díszítési lehetőségeikkel, formázhatóságukkal, a szirmok rétegezése által kialakulnak a térbeli virágok, az álom-kertek életre kelnek.

Napjainkban nagy problémát jelent Földünk védelme, a fenntarthatóság elérése az öltözködésben is. Ruhatárában biztosan vannak olyan ruhadarabok, amelyeket már esetleg megunt, de amelyek új életre kelhetnek a kurzuson alkotott textil virágok által.

Saját tervezésű textil díszítésekkel felfrissítheted, átváltoztathatod ruhatárad egyedi és luxus ruhadarabokká vagy ajándékba brochokat is készíthetsz.
A kurzusra jelentkezőktől azt kérjük, hogy keressen olyan kiegészítőket vagy ruhadarabokat a gardróbjában, amelyekbe új életet szeretne lehelni. Lehet az szoknya, ruha, pulóver, zakó, kardigán, sapka, sál, kesztyű…

Oktató

Milyen támogatást nyújtunk a kurzus során?

A kiscsoportos foglalkozásokon a művész tanár segítségével műhelymunka folyik, a kreatív, gyakorlati és személyre szabott oktatás által a résztvevők elsajátítják az adott technikákat és létrehoznak egy-egy saját műalkotást, használati tárgyat.

Milyen további lehetőségeket ajánlunk?

Hasonló vagy más témakörre épített kurzusainkról tájékozódjon honlapunkon! Konkrét, személyes céljaid megvalósításához konzultálj az oktatóval vagy a Modul Art Academy vezetőjével.

További információk

Kurzus időtartama

10.00-18.00 /egy óra ebédszünettel/

Részvételi díj, kedvezmények

• Teljes részvétel díj: 38 000 Ft
• Hallgatói kedvezményes részvételi díj: 34 000 Ft
• Több hétvégi kurzusra vagy páros jelentkezés esetén kérd kedvezményes ajánlatunkat!

A fizetés ütemezése

Két részletben kérjük a részvételi díj megfizetését:
• 10 000 Ft foglalási díj – jelentkezéskor esedékes, a foglalási díj beérkezési sorrendjében történik a helyfoglalás
• 28 000 Ft vagy a kedvezménnyel csökkentett fennmaradó összeg – a minimum létszám jelentkezését követően, legkésőbb a kurzus kezdete előtt két munkanappal átutalással vagy a helyszínen, a kurzus napján készpénzben kérjük befizetni, választásod szerint. Ennek esedékességéről e-mailen küldünk értesítést.

A kurzusok kizárólag kiscsoportban, 7-10 fővel kerülnek megszervezésre. A minimális létszám jelentkezését követően esedékes a teljes részvételi díj befizetése. Amennyiben a kurzus nem indul el, úgy a befizetett foglalási díjat visszafizetjük, vagy másik kurzusra való jelentkezéshez használhatod fel.

Mit tartalmaz az ár?

• Magas színvonalú oktatás tapasztalt, kvalitásos művész vezetésével
• Kizárólag kiscsoportban történik az oktatás (minimum 7, maximum 10 fő).
• Minden alapanyagot és eszközt biztosítunk. A kurzuson készült alkotásokat a kurzus végén a résztvevők hazavihetik.
• Oktatási anyagok, segédletek
• Kényelmes infrastruktúra: Igény szerint kötényt, könyök védőt biztosítunk. A résztvevőknek a frissítők, kávé, tea, ásványvíz fogyasztása korlátlan.

Bővebb információ

Bővebb információért bátran keress bennünket! Oktatóinkkal való személyes találkozáshoz, konzultációhoz, kérjük, egyeztess velünk időpontot elérhetőségeinken!
Tel.: +36 70 512 4025 (hétfőtől péntekig 9:00-17:00)
+36 70 432 6481
E-mail: info@modulartacademy.hu

Tanfolyam helyszíne

Modul Art Academy – 1112 Budapest, Cirmos u. 8.

Cím

Go to Top