2023.01.15.- „Matériák – színkurzus” – A kék sokszínűsége

2023.01.15.- „Matériák – színkurzus” – A kék sokszínűsége

38 000 Ft

Elfogyott

Oktató Székács Zoltán festőművész, keramikus
Kurzus időtartama 10.00-18.00 /egy óra ebédszünettel/
Előképzettség Nem szükséges
Részvételi díj 38 000 Ft
Hallgatói kedvezménnyel 34 000 Ft

Elfogyott

Leírás

Miről szól a kurzus, kiknek ajánljuk?

Festészeti tanfolyam Székács Zoltán festőművész egyedi technikái iránt érdeklődőknek, kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk.

A „ Matéria” sorozat legújabb, 2020-ban induló fejezetei a SZÍN-kurzusok,  melynek első témája a „KÉK”.

Ez egy fantasztikus festészeti kísérlet: előre kiválasztjuk és meghatározzuk azokat a színeket, amelyekkel festeni fogunk  és szinte egy színben tartjuk a képünket. Leredukáljuk a látványt, azaz nem hagyjuk,  hogy a sok szín kavalkádja eluralkodjon a képünkön. A cél érdekében lehetőség szerint csak egy színt, illetve annak  a különböző variációit használjuk  fel.  Így a nap végére akár egészen magas művészeti színvonalú, monokróm, kvalitásos alkotásokat is készíthetünk.  Mivel ez a kurzus a KÉK színre épül fel, természetesen a különböző kékek széles választéka áll majd rendelkezésünkre, a gyönyörű  ULTRAMARIN  kéktől  a KOBALT kékig, stb.  Kiegészítő színnek szintén a kéket, a világos kéktől egészen a türkizkékig állnak majd rendelkezésre a festékek.

A KÉK:  az ég és a  tenger színe. Szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, a bizalmat, az intelligenciát, a becsületet, az igazságot, a tisztaságot. Pozitív üzenete van, a víz, az ég, az őszinteség jut eszünkbe.

A technikai lehetőségek ismét korlátlanok, a hagyományos festészeti technikák keveredhetnek a struktúrás eljárásokkal, ill. lehetőség lesz a kollázs technika használatára is.

A kurzust kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk. Játék és alkotás az anyagokkal. Egy fantasztikus technikai és művészeti stúdium egy ma élő és alkotó kortárs festőművésszel. A sikerhez természetesen  elengedhetetlen az aktív részvétel, mivel a résztvevők ezen a hétvégi intenzív kurzuson is újabb és újabb  technikákat tanulhatnak meg.

Azoknak ajánljuk, akik szeretnének a festészet világába betekinteni, és érdekelődnek a festészeti anyagok, a modern festészetben használt technikák és legkülönlegesebb  eljárások iránt.

Ezek a technikák mind az absztrakt, mind a figuratív festészethez fontos alaptudást biztosítanak.

Részletes tematika

Célunk valamennyi résztvevőnk személyes képességeinek, kreativitásának, egyéni látásmódjának kibontakoztatása. Oktatóink rugalmasan figyelembe veszik az egyéni és csoportos igényeket, és ahhoz alkalmazkodva módosíthatják a tematikát. Az alábbi táblázat napi bontásban tartalmazza a témákat, tevékenységeket.

Nap Téma Tevékenység
délelőtt

10.00-13.00

Bevezető

Prezentáció

Alapozás és festés

Ismerkedés az anyagokkal:

 • Vetítés:  inspirációk a kortárs festészetből
 • Elméleti és anyagismeretek áttekintése
 • A felhasználandó színek és  anyagok bemutatása,
 • Előkészülés a munkához : ALAPOZÁS – kiválasztott színnel, kék , fekete vagy  fehér, falemezen.
 • A szükséges anyagok előkészítése:  a színek kiválasztása  a  struktúrás masszák bekevére, kollázsok kiválasztása

Prezentáció :

 • A kikevert és előkészített anyagokat hogyan használjuk, képépítési és festési technikák bemutatása

Festési munka:

 • a kurzust vezető festőművésszel egyeztetve, a kompozíciók megbeszélése után mindenki önnállóan dolgozik. Közben lehetőség van a különböző anyagokkal, más és más faktúrákkal való kísérletezésre,  ill. más és más effektek kipróbálására. Az eljárásokhoz használhatunk ecseteket, spaklikat, pecséteket, dúcokat, hengereket, és különböző karcoló eszközöket is. Ragaszthatunk kollázsokat,  de készíthetjük a képeinket kizárólag  hagyományos festéssel is .
13.00-14.00 Ebédszünet
délután

14.00-18.00

A festmény fejlesztése

Folyamatos konzultáció

A képek befejezése

 • Az elkezdett , falemezre készített képek folytatása – 20×20 – 30×30 közötti méretekben.
 • Közben folyamatos konzultáció a festőművész tanárral, több technika megismerése és a gyakorlatban való  kipróbálása.
 • A délelőtt vetített és bemutatott témák továbbgondolása, a festmények fejlesztése.
 • A vázlatok alapján és az eddig elsajátított technikákkal önálló munkák elkezdése, nagyobb, 50×50 méretben is.

Mikor kész a kép?

A kurzus alapelve és szlogenje:   „Képet elrontani nem lehet”,  azaz:  hogyan tovább,  hogyan folytassuk a képet , ha megakadunk.  A délutáni foglalkozás során ebben segít Székács Zoltán festőművész igény szerint. A nap folyamán a  kísérletezés és az alkotás  örömén kívül, egy nagyobb és egy kisebb munka befejezhetően elkészülhet.

A nap végén közös kipakolás, értékelés, korrektúra.

A kurzusok időpontváltozásának jogát fenntartjuk, az esetleges változásokról, órapótlásról hallgatóinkat haladéktalanul értesítjük.

Milyen szintű kurzus, milyen tapasztalat szükséges a kurzus elvégzéséhez?

Ez egy művészi szintű tanfolyam, Székács Zoltán festőművész vezetésével. Egy napos kurzusunk kezdőknek és haladóknak egyaránt szól, nagy segítséget és jártasságot biztosít   a színelmélet vagy a kompozíció témákban. A kurzus lehetőséget ad az alapismeretek átadására is, ugyanakkor egyéni felkészültségtől függően minden résztvevő meg fogja találni a neki legmegfelelőbb technikát, amelynek segítségével rövid idő alatt kész alkotásokat képes létrehozni.

A hétvégi kurzuson aktív kísérletezés folyik, melynek során felszabadulnak a belső kreatív energiák, a tudatalatti késztetések és készségek, és egyedi, néha meglepően kvalitásos műalkotások születnek.

Milyen témák, ismeretek felfedezésére hívunk?

A hétvégi intenzív kurzus több technikai eljárás megismerését tűzi ki célul, melynek középpontjában a monokróm, kék színekkel festett képek létrehozása áll.  Mindezt Székács Zoltán speciális, struktúrás felületetei teszik még izgalmasabbá, illetve kollázsokkal is gazdagíthatjuk a képeinket.

A kurzus egyszerűen elsajátítható módszerekkel, könnyen megtanulható festészeti technikákkal és anyagokkal ismerteti meg résztvevőinket. Alapozás, képépítési technikák és anyagok, kollázs-technikák, absztrakt és gesztusfestési eljárások – „KÉK”-ben. Kísérletezhetsz kedvedre , játszhatsz az anyagokkal. Megtalálhatod azt a technikát, kifejezésmódot amelyik  számodra a  legalkalmasabb. Székács Zoltán műhelytitkaival ismerkedhetsz meg a kurzuson!

Oktató

Milyen támogatást nyújtunk a kurzus során?

A kiscsoport (minimum 7, maximum 10 fő) keretein belül egyéni támogatást nyújtunk a technikai ismeretek, műhely titkok elsajátításához. Az önálló alkotó munka során  oktatónk személyre szabottan ad korrekciót, tanácsokat.

Milyen további lehetőségeket ajánlunk?

Hasonló vagy más témakörre épített kurzusainkról tájékozódj honlapunkon! Konkrét, személyes céljaid megvalósításához konzultálj az oktatóval vagy a Modul Art Academy vezetőjével.

További információk

Előképzettség

Nem szükséges

Kurzus időtartama

10.00-18.00 /egy óra ebédszünettel/

Részvételi díj, kedvezmények

• Teljes részvétel díj: 38 000 Ft
• Hallgatói kedvezményes részvételi díj: 34 000 Ft
• Páros jelentkezés vagy több hétvégi kurzusra való jelentkezés esetén kérj egyedi ajánlatot elérhetőségeinken

A kedvezmények egymással nem vonhatók össze.

A fizetés ütemezése

Két részletben kérjük a részvételi díj megfizetését:
• 10 000 Ft foglalási díj – jelentkezéskor esedékes, a foglalási díj beérkezési sorrendjében történik a helyfoglalás
• 28 000 Ft vagy a kedvezménnyel csökkentett fennmaradó összeg – a minimum létszám jelentkezését követően, legkésőbb a kurzus kezdete előtt két munkanappal átutalással vagy a helyszínen, a kurzus napján készpénzben kérjük befizetni, választásod szerint. Ennek esedékességéről e-mailen küldünk értesítést.

A kurzusok kizárólag kiscsoportban, 7-10 fővel kerülnek megszervezésre. A minimális létszám jelentkezését követően esedékes a teljes részvételi díj befizetése. Amennyiben a kurzus nem indul el, úgy kérésére a befizetett foglalási díjat visszafizetjük, vagy másik kurzusra való jelentkezéshez felhasználhatod.

Mit tartalmaz az ár?

• Magas színvonalú oktatás tapasztalt, kvalitásos művész vezetésével
• Kizárólag kiscsoportban történik az oktatás (minimum 7, maximum 10 fő).
• Minden művészeti alapanyagot és eszközt biztosítunk, az alkotásokat a kurzus végén a résztvevők hazavihetik.
• Oktatási anyagok, segédletek
• Kényelmes infrastruktúra: Igény szerint kötényt, könyök védőt biztosítunk. A résztvevőknek a frissítők, kávé, tea, ásványvíz fogyasztása korlátlan.
• A kurzuson több kisméretű farostlemez kép készíthető. (Méretek: 20×20–50×50). Az alkotásokat a kurzus végén a résztvevők hazavihetik.

Bővebb információ

Bővebb információért bátran keress bennünket! Oktatóinkkal való személyes találkozáshoz, konzultációhoz, kérjük, egyeztess velünk időpontot elérhetőségeinken!
Tel.: +36 70 512 4025 (hétfőtől péntekig 9:00- 17:00)
+36 70 432 6481
E-mail: info@modulartacademy.hu

Kurzus helyszíne

Modul Art Academy – 1112 Budapest, Cirmos u. 8.

Érdekelhetnek még…

Cím

Go to Top