2021.06.12 – “Matériák – színkurzus” – Fekete-fehér

2021.06.12 – “Matériák – színkurzus” – Fekete-fehér

28 000 Ft

Elfogyott

Oktató Székács Zoltán festőművész, keramikus
Kurzus időtartama 10.00-18.00 (7 óra)
Előképzettség Nem szükséges
Részvételi díj 28 000 Ft
Hallgatói kedvezménnyel 25 000 Ft

Elfogyott

Leírás

Miről szól a kurzus, kiknek ajánljuk?

Festészeti tanfolyam Székács Zoltán festőművész egyedi technikái iránt érdeklődőknek, kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk.

A „ Matéria” sorozat legújabb, 2020-ban induló fejezetei a SZÍN-kurzusok,  melynek következő témája a „FEKETE-FEHÉR”.

Ez egy fantasztikus festészeti kísérlet: előre kiválasztjuk és meghatározzuk azt az egy-két színt, amelyekkel festeni fogunk  és szinte egy színben tartjuk a képünket. Leredukáljuk a látványt, azaz nem hagyjuk,  hogy a sok szín kavalkádja eluralkodjon a képünkön. A cél érdekében lehetőség szerint csak a kiválasztott színt, illetve színeket használjuk  fel.  Így a nap végére akár egészen magas művészeti színvonalú, monokróm, kvalitásos alkotásokat is készíthetünk. Mivel a kurzus a FEKETE-FEHÉR színre épül fel, természetesn ennek a két színnek a széles választéka áll majd rendelkezésünkre, a nagyon szép  matt illetve  fényes feketéktől  a szürkéken keresztül a  legfehérebb fehérig.

Külön érdekessége ennek a kurzusnak , hogy megismerkedünk  az un. „ KOLLOGRÁFIA” technikával, amellyel fekete dúcokról gyönyörű fekete-fehér nyomatokat tudunk készíteni, melyeket azután a képeinkben felhasználunk.

Fehér    ártatlanság, tisztaság, frissesség; semlegesség.

Fekete     időtlenség, csönd, minőség, rejtélyes erők, zárkózottág.

A technikai lehetőségek ismét korlátlanok, a hagyományos festészeti technikák keveredhetnek a struktúrás eljárásokkal, ill. lehetőség lesz a kollázs technika használatára is.

A kurzust kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk. Játék és alkotás az anyagokkal. Egy fantasztikus technikai és művészeti stúdium egy ma élő és alkotó kortárs festőművésszel. A sikerhez természetesen  elengedhetetlen az aktív részvétel, mivel ezen a hétvégi intenzív kurzuson is újabb és újabb  technikákat tanulhat meg.

Azoknak ajánljuk, akik szeretnének a festészet világába betekinteni, és érdekelődnek a festészeti anyagok, a modern festészetben használt technikák és legkülönlegesebb  eljárások iránt.

Ezek a technikák mind az absztrakt, mind a figuratív festészethez fontos alaptudást biztosítanak.

Részletes tematika

Célunk valamennyi résztvevőnk személyes képességeinek, kreativitásának, egyéni látásmódjának kibontakoztatása. Oktatóink rugalmasan figyelembe veszik az egyéni és csoportos igényeket, és ahhoz alkalmazkodva módosíthatják a tematikát. Az alábbi táblázat napi bontásban tartalmazza a témákat, tevékenységeket.

Nap Téma Tevékenység
délelőtt

10.00-13.00

Bevezető

Prezentáció

Alapozás és festés

Ismerkedés az anyagokkal:

  • Vetítés:  inspirációk a kortárs festészetből
  • Elméleti és anyagismeretek áttekintése
  • A felhasználandó színek és  anyagok bemutatása,
  • Előkészülés a munkához : ALAPOZÁS – kiválasztott színnel, terrakotta, fekete vagy  fehér, falemezen.
  • A szükséges anyagok előkészítése:  a színek kiválasztása  a  struktúrás masszák bekevére, kollázsok kiválasztása

Prezentáció :

  • A kikevert és előkészített anyagokat hogyan használjuk, képépítési és festési technikák bemutatása
  • Bemuttásra kerül az un. KOLLOGRÁFIA technika, mint grafikai eljárás

Festési munka:

  • a kurzust vezető festőművésszel egyeztetve, a kompozíciók megbeszélése után mindenki önnállóan dolgozik. Közben lehetőség van a különböző anyagokkal, más és más faktúrákkal való kísérletezésre,  ill. más és más effektek kipróbálására. Az eljárásokhoz használhatunk ecseteket, spaklikat, pecséteket, dúcokat, hengereket, és különböző karcoló eszközöket is. Ragaszthatunk kollázsokat,  de készíthetjük a képeinket kizárólag  hagyományos festéssel is .
13.00-14.00 Ebédszünet
délután

14.00-18.00

A festmény fejlesztése

Folyamatos konzultáció

A képek befejezése

  • Az elkezdett , falemezre készített képek folytatása – 20×20 – 30×30 közötti méretekben.
  • Közben folyamatos konzultáció a festőművész tanárral, több technika megismerése és a gyakorlatban való  kipróbálása.
  • A délelőtt vetített és bemutatott témák továbbgondolása, a festmények fejlesztése.
  • A vázlatok alapján és az eddig elsajátított technikákkal önálló munkák elkezdése, nagyobb, 50×50 méretben is.

Mikor kész a kép?

A kurzus alapelve és szlogenje:   „Képet elrontani nem lehet”,  azaz:  hogyan tovább,  hogyan folytassuk a képet , ha megakadunk.  A délutáni foglalkozás során ebben segít Székács Zoltán festőművész igény szerint. A nap folyamán a  kísérletezés és az alkotás  örömén kívül, egy nagyobb és egy kisebb munka befejezhetően elkészülhet.

A nap végén közös kipakolás, értékelés, korrektúra.

A kurzusok időpontváltozásának jogát fenntartjuk, az esetleges változásokról, órapótlásról hallgatóinkat haladéktalanul értesítjük.

Milyen szintű kurzus, milyen tapasztalat szükséges a kurzus elvégzéséhez?

Ez egy művészi szintű tanfolyam, Székács Zoltán festőművész vezetésével. Egy napos kurzusunk kezdőknek és haladóknak egyaránt szól, nagy segítséget és jártasságot biztosít   a színelmélet vagy a kompozíció témákban. A kurzus lehetőséget ad az alapismeretek átadására is, ugyanakkor egyéni felkészültségtől függően minden résztvevő meg fogja találni a neki legmegfelelőbb technikát, amelynek segítségével rövid idő alatt kész alkotásokat képes létrehozni.

A hétvégi kurzuson aktív kísérletezés folyik, melynek során felszabadulnak a belső kreatív energiák, a tudatalatti késztetések és készségek, és egyedi, néha meglepően kvalitásos műalkotások születnek.

Milyen témák, ismeretek felfedezésére hívjuk?

A hétvégi intenzív kurzus több technikai eljárás megismerését tűzi ki célul, melynek középpontjában a monokróm, fekete-fehér színekkel festett képek létrehozása áll.  Mindezt Székács Zoltán speciális, struktúrás felületetei teszik még izgalmasabbá, illetve kollázsokkal is gazdagíthatjuk a képeinket.

A kurzus egyszerűen elsajátítható módszerekkel, könnyen megtanulható festészeti technikákkal és anyagokkal ismerteti meg résztvevőinket. Alapozás, képépítési technikák és anyagok, kollázs-technikák, absztrakt és gesztusfestési eljárások – „FEKETE-FEHÉR” képekben. Kísérletezhet kedvére , játszhat az anyagokkal. Megtalálhatja azt a technikát, kifejezésmódot amelyik az ön számára legalkalmasabb. Székács Zoltán műhelytitkaival ismerkedhet meg a kurzuson!

Oktató

Milyen támogatást nyújtunk önnek a kurzus során?

A kiscsoport (minimum 7, maximum 10 fő) keretein belül egyéni támogatást nyújtunk a technikai ismeretek, műhely titkok elsajátításához. Az önálló alkotó munka során  oktatónk személyre szabottan ad korrekciót, tanácsokat.

A legfeljebb 10 fős létszámú csoportos foglalkozás lehetőséget biztosít a személyes kapcsolatok kialakítására, kialakulására. Fontos kérdés a “Hogyan tovább?”,  továbbfejlesztési javaslatokat kap a félkész munkáira is. Ha pályázatokra, kiállításra készül, segítséget kaphat a foglalkozást vezető tanártól  az anyag kiválogatására, zsűrizésére is.

Milyen további lehetőségeket ajánlunk Önnek?

Hasonló vagy más témakörre épített kurzusainkról tájékozódjon honlapunkon! Konkrét, személyes céljai megvalósításához konzultáljon az oktatójával vagy az Academy vezetőjével.

További információk

Előképzettség

Nem szükséges

Kurzus időtartama

10.00-18.00 (7 óra)

Részvételi díj, kedvezmények

• Teljes részvétel díj: 28 000 Ft
• Hallgatói kedvezményes részvételi díj: 25 000 Ft
• Páros jelentkezés vagy több hétvégi kurzusra való jelentkezés esetén kérjen egyedi ajánlatot elérhetőségeinken

A kedvezmények egymással nem vonhatók össze.

A fizetés ütemezése

Két részletben kérjük a részvételi díj megfizetését:
• 10 000 Ft foglalási díj – jelentkezéskor esedékes, a foglalási díj beérkezési sorrendjében történik a helyfoglalás
• 18 000 Ft vagy a kedvezménnyel csökkentett fennmaradó összeg – a minimum létszám jelentkezését követően, legkésőbb a kurzus kezdete előtt két munkanappal átutalással vagy a helyszínen, a kurzus napján készpénzben kérjük befizetni, az Ön választása szerint. Ennek esedékességéről e-mailen küldünk értesítést.

A kurzusok kizárólag kiscsoportban, 7-10 fővel kerülnek megszervezésre. A minimális létszám jelentkezését követően esedékes a teljes részvételi díj befizetése. Amennyiben a kurzus nem indul el, úgy kérésére a befizetett foglalási díjat visszafizetjük, vagy másik kurzusra való jelentkezéshez felhasználhatja.

Mit tartalmaz az ár?

• Magas színvonalú oktatás tapasztalt, kvalitásos művész vezetésével
• Kizárólag kiscsoportban történik az oktatás (minimum 7, maximum 10 fő).
• Minden művészeti alapanyagot és eszközt biztosítunk, az alkotásokat a kurzus végén a résztvevők hazavihetik.
• Oktatási anyagok, segédletek
• Kényelmes infrastruktúra: Igény szerint kötényt, könyök védőt biztosítunk. A résztvevőknek a frissítők, kávé, tea, ásványvíz fogyasztása korlátlan.
• A kurzuson több kisméretű farostlemez kép készíthető. (Méretek: 30×30–50×50). Az alkotásokat a kurzus végén a résztvevők hazavihetik.

Bővebb információ

Bővebb információért bátran keressen bennünket! Oktatóinkkal való személyes találkozáshoz, konzultációhoz, kérjük, egyeztessen velünk időpontot elérhetőségeinken!
Tel.: +36 30 547 2366
Tel.: +36 70 432 6481
E-mail: info@modulartacademy.hu

Kurzus helyszíne

Modul Art Academy – 1112 Budapest, Cirmos u. 8. tetőtér

COVID-19 információ

"Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága által közzétett alapvető szabályok mindenki számára a COVID-19-fertőződés elkerülése érdekében.

Az új koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében kiemelten fontos, hogy MINDENKI TARTSA BE az alábbi óvintézkedéseket, segítsen betartani a környezetében:
– emberi érintkezések, találkozások lehető legnagyobb mértékű csökkentése
– személyes higiéne betartása
– felületek rendszeres tisztítása, fertőtlenítése
– szervezet védekezőképességének megtartása
– tünetek jelentkezésekor korai orvoshoz fordulás
– hiteles információkból folyamatos tájékozódás"

Hallgatóink biztonsága épp olyan kiemelten fontos számunkra, mint művészoktatóink, munkatársaink védelme.
A Modul Art Academy részéről arra törekszünk, hogy olyan környezetet és látogatási élményt teremtsünk, amely mindenki számára egyaránt biztonságos, hogy korlátozni tudjuk a vírussal való érintkezést.
Ennek szíves betartását kérjük látogatóink részéről is.

A képzések helyszínén kézfertőtlenítő rendelkezésre áll, illetve szájmaszk viselését kérjük mindenkitől (a bejáratnál szükség esetén díjmentesen biztosítjuk résztvevőinknek). A terem berendezésével a 2m-es távolság biztosított.

További hivatalos infomáció: https://koronavirus.gov.hu/

Érdekelhetnek még…

Cím

Go to Top