2020.01.04– „Matériák” – Merített papír, a „KÉPBEN A KÉP”

2020.01.04– „Matériák” – Merített papír, a „KÉPBEN A KÉP”

28 000 Ft

Elfogyott

Oktató Székács Zoltán festőművész, keramikus
Kurzus időtartama 10.00-18.00 (7 óra)
Előképzettség Nem szükséges
Részvételi díj 28 000 Ft
Hallgatói kedvezménnyel 25 000 Ft

Elfogyott

Leírás

Miről szól a kurzus, kiknek ajánljuk?

Székács Zoltán festőművész egyedi technikái iránt érdeklődőknek, kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk. A „Matériák” sorozat újabb fejezete: merített papír kollázsok speciális műhelytitkai.

A merített papír készítés technikája egy  nagy hagyományokkal rendelkező régi manufaktúra, ami a mai kortárs festészetben és grafikában újra felfedezésre került és részévé vált a mai kortárs művészetnek . Természetesen ez a kurzusunk is  játék és alkotás az anyagokkal. Megtanulhatjuk , hogyan tudunk a műtermünkben – vagy akár otthon is –  merített papír masszát készíteni, majd abból papírlenyomatokat létrehozni. Különböző dúcok segítségével plasztikus reliefeket,  grafikai lapokat vagy „kép-alkatrészeket”  is készíthetünk magunknak . Azt is megtanulhatjuk, hogy , hogyan tudjuk ezeket a művészeti alkotómunkánk , festményeink részévé tenni.

Ez egy fantasztikus technikai és művészeti stúdium egy ma élő és alkotó kortárs festőművésszel. A sikerhez természetesen  elengedhetetlen az aktív részvétel, mivel ezen a hétvégi intenzív kurzuson  újabb és újabb  technikákat tanulhat meg.

Azoknak ajánljuk, akik szeretnének a festészet világába betekinteni, és érdekelődnek a festészeti anyagok, a modern festészetben használt technikák és legkülönlegesebb  eljárások iránt.

Ezek a technikák mind az absztrakt, mind a figuratív festészethez fontos alaptudást biztosítanak.

Részletes tematika

Célunk valamennyi résztvevőnk személyes képességeinek, kreativitásának, egyéni látásmódjának kibontakoztatása. Oktatóink rugalmasan figyelembe veszik az egyéni és csoportos igényeket, és ahhoz alkalmazkodva módosíthatják a tematikát. Az alábbi táblázat napi bontásban tartalmazza a témákat, tevékenységeket.

Nap Téma Tevékenység
délelőtt

10.00-13.00

Self-kollázs

Ismerkedés az anyagokkal:

  • Vetítés, elméleti és anyag ismeretek
  • a merített  papírok bemutatása,
  • alapozás a délutáni munkához feketére és fehérre, farostra ill. vászonra .

           A merített papírhoz szükséges anyagok előkészítése , majd a massza elkészítése.

Prezentáció :

  • A kész masszából először kisebb , majd nagyobb    papír lapok készítése , különböző  effektek kipróbálása  és  különböző anyagokkal, más és más faktúrákkal  való kísérletezés. Az eljárásokhoz  felhasznált pecsétek , dúcok , hengerek készítésének megismerése, kipróbálása . Mindenki létrehozza a saját dúcait, papírlapjait .
  • Mivel a frissen készült papírok száradása viszonylag hosszú ideig tart, a hallgatóknak  lehetősége van egy vagy több  már korábban előkészített, és már megszáradt papír felhasználására a délutáni munkához. Ezekre készülnek a saját lenyomatok, effektek.
13.00-14.00 Ebédszünet
délután

14.00-18.00

Képalkotás

Folyamatos konzultáció

  • Az előre lealapozott vásznakra ill. farost – lemezekre kisebb festmények  készítése.
  • A „ Kép a képben” technika megismerése és a gyakorlatban való  kipróbálása .
  • A délelőtt készült papírok továbbgondolása , a festményekbe való beépítése
  • A kurzus során több merített papír lap elkészítésére van lehetőség . A  délutáni foglalkozás során igény szerint, néhány kísérlet után   egy nagyobb munka befejezhetően elkészülhet.

A kurzusok időpontváltozásának jogát fenntartjuk, az esetleges változásokról, órapótlásról hallgatóinkat haladéktalanul értesítjük.

Milyen szintű kurzus, milyen tapasztalat szükséges a kurzus elvégzéséhez?

Ez egy művészi szintű tanfolyam, Székács Zoltán festőművész vezetésével. Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk. Székács Zoltán „Matériák” sorozatának egy új fejezete, korábbi kurzusokon részt vett hallgatók számára is izgalmas, új technikák kerülnek bemutatásra.

A kurzus lehetőséget ad az alapismeretek átadására is, ugyanakkor egyéni felkészültségtől függően minden résztvevő meg fogja találni a neki legmegfelelőbb technikát, amelynek segítségével rövid idő alatt kész alkotásokat képes létrehozni.

A hétvégi kurzuson aktív kísérletezés folyik, melynek során felszabadulnak a belső kreatív energiák, a tudatalatti késztetések és készségek, és egyedi, néha meglepően kvalitásos műalkotások születnek.

Milyen témák, ismeretek felfedezésére hívjuk?

A hétvégi intenzív kurzus több technikai eljárás megismerését tűzi ki célul. Egyszerűen elsajátítható módszerekkel, könnyen megtanulható festészeti technikákkal és anyagokkal ismerteti meg résztvevőinket. Alapozás, képépítési technikák és anyagok között a merített papír felhasználási lehetőségeinek részletes megismerése, gyakorlati alkalmazása a nap témája. 

A festőművész saját képépítési technikáiból ezen a kurzuson a merített papírból készíthető kollázsok anyagait, eszközeit, technikáit mutatja meg. Egyedi motívunok, pecsétek, sablonok, dúcok készítési módja, használata. Egyedi kollázsokat készítünk, majd megismerjük, hogyan építjük azokat a struktúrás felületekbe. Izgalmas kísérletek és alkotások, amivel struktúrás képeinket egyedi motívumokkal gazdagíthatjuk. A nap második felében kész merített papír kollázsokból válogatva építünk egy nagyobb képet, farostra vagy vászonra. A kollázsok és a nagy kép is hazavihetőek a nap végén.

Kísérletezhet kedvére , játszhat az anyagokkal. Megtalálhatja azt a technikát, kifejezésmódot amelyik az ön számára legalkalmasabb. Székács Zoltán műhelytitkaival ismerkedhet meg a kurzuson!

Oktató

Milyen támogatást nyújtunk önnek a kurzus során?

A kiscsoport (minimum 6, maximum 10 fő) keretein belül egyéni támogatást nyújtunk a technikai ismeretek, műhely titkok elsajátításához. Az önálló alkotó munka során  oktatónk személyre szabottan ad korrekciót, tanácsokat.

A legfeljebb 10 fős létszámú csoportos foglalkozás lehetőséget biztosít a személyes kapcsolatok kialakítására, kialakulására. Fontos kérdés a “Hogyan tovább?”,  továbbfejlesztési javaslatokat kap a félkész munkáira is. Ha pályázatokra, kiállításra készül, segítséget kaphat a foglalkozást vezető tanártól  az anyag kiválogatására, zsűrizésére is.

Milyen további lehetőségeket ajánlunk Önnek?

Hasonló vagy más témakörre épített kurzusainkról tájékozódjon honlapunkon! Konkrét, személyes céljai megvalósításához konzultáljon az oktatójával vagy az Academy vezetőjével.

További információk

Előképzettség

Nem szükséges

Kurzus időtartama

10.00-18.00 (7 óra)

Részvételi díj, kedvezmények

• Teljes részvétel díj: 28 000 Ft
• Hallgatói kedvezményes részvételi díj: 25 000 Ft
• Páros jelentkezés vagy több hétvégi kurzusra való jelentkezés esetén kérjen egyedi ajánlatot elérhetőségeinken

A kedvezmények egymással nem vonhatók össze.

A fizetés ütemezése

Két részletben kérjük a részvételi díj megfizetését:
• 10 000 Ft foglalási díj – jelentkezéskor esedékes, a foglalási díj beérkezési sorrendjében történik a helyfoglalás
• 18 000 Ft vagy a kedvezménnyel csökkentett fennmaradó összeg – a minimum létszám jelentkezését követően, legkésőbb a kurzus kezdete előtt két munkanappal átutalással vagy a helyszínen, a kurzus napján készpénzben kérjük befizetni, az Ön választása szerint. Ennek esedékességéről e-mailen küldünk értesítést.

A kurzusok kizárólag kiscsoportban, 6-10 fővel kerülnek megszervezésre. A minimális létszám jelentkezését követően esedékes a teljes részvételi díj befizetése. Amennyiben a kurzus nem indul el, úgy kérésére a befizetett foglalási díjat visszafizetjük, vagy másik kurzusra való jelentkezéshez felhasználhatja.

Mit tartalmaz az ár?

• Magas színvonalú oktatás tapasztalt, kvalitásos művész vezetésével
• Kizárólag kiscsoportban történik az oktatás (minimum 6, maximum 10 fő).
• Minden művészeti alapanyagot és eszközt biztosítunk, az alkotásokat a kurzus végén a résztvevők hazavihetik.
• Oktatási anyagok, segédletek
• Kényelmes infrastruktúra: Igény szerint kötényt, könyök védőt biztosítunk. A résztvevőknek a frissítők, kávé, tea, ásványvíz fogyasztása korlátlan.
• A kurzuson több kisméretű farostlemez kép készíthető. (Méretek: 20×20–50×50). Az alkotásokat a kurzus végén a résztvevők hazavihetik.

Bővebb információ

Bővebb információért bátran keressen bennünket! Oktatóinkkal való személyes találkozáshoz, konzultációhoz, kérjük, egyeztessen velünk időpontot elérhetőségeinken!

Tel.: +36 70 432 6481
E-mail: info@modulartacademy.hu

Tanfolyam helyszíne

„Hattyúház" – Trinitum Szellemi Közösségi és Alkotótér
1015 Budapest, Hattyú utca 14. (3. emelet, az épületben az utcaszint a 2. emelet)

Cím

Go to Top